OVER ARNHEM TOP2000

DE WEG VAN ARNHEM TOP 2000
Enthousiaste Arnhemmer Bob Roelofs heeft vanuit zijn voorliefde voor muziek in 2011 het idee gevat om Arnhem de TOP 2000 te laten omarmen door de laatste week van het jaar de TOP 2000 te laten uitstralen. In 2011 is hier een start mee gemaakt met een laagdrempelig evenement van 23 t/m 30 december 2011. Verschillende podia en horeca bouwden mee om de muziek in Arnhem hoorbaar te maken. Luxor Live en Musis Sacrum zijn de vaste podia en jaarlijks sluiten cafés in deelname in het programma.

Vanaf de gedachtefase Arnhem TOP 2000 is de Nederlandse Publieke Omroep Radio 2 (NPO) betrokken bij het evenement waaruit een warme relatie tot stand is gekomen. NPO Radio 2 heeft het evenement direct toegelaten omdat niet met hun merk TOP 2000 aan de haal werd gegaan, maar  vanuit hun TOP 2000 gedachte de muziek ook bij podia en op straat te laten horen.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar is het TOP 2000 gevoel in Arnhem te ervaren tijdens het evenement Arnhem TOP 2000. Vanuit de positieve resultaten die het startende evenement in 2011 heeft geboekt is in 2012 het radio circus TOP 2000 van NPO Radio 2  vier dagen met een TOP 2000 proeflokaal in Arnhem gevestigd. In 2013 is hier op voortgeborduurd zodat er in 2014 weer een fantastisch programma voor de stad staat.

Jaarlijks is het programma opgebouwd uit drie onderdelen:
1. Gratis programma in de binnenstad in de winkelstraten
2. Diners en muziek bij de horeca
3. Podiumprogramma en feesten

GESTELDE DOEL
Arnhem als aantrekkelijke stad te laten beleven en de inwoners en bezoekers van Arnhem tijdens de kerstperiode, in de tijd dat iedereen vrij is, een positieve Arnhem TOP 2000 ervaring meegeven die uniek is in Nederland.

DANKZIJ
Binnenstad Arnhem heeft het project opgepakt zodat alle plannen geïnventariseerd en uitgevoerd konden worden. Ondernemersfonds Arnhem en de Arnhem Ambassadeurs hebben er samen voor gezorgd dat Arnhem TOP2000 de eerste twee jaren kon groeien tot een vast evenement van Arnhem.

AANHAKEN
De afgelopen vier jaren hebben SBA, Bob Roelofs en Marieke van Kessel samen gebouwd aan een programma voor de stad. Ben je enthousiast geworden en wil je aanhaken met programma in deze tijd. Neem dan contact op met Marieke van Kessel.