Interview: Bob Roelofs over de Arnhemse Muziekhelden

bob-roelofsOp 21 december staan in Luxor Live voor het eerst in de geschiedenis de Arnhemse Top 2000 Artiesten samen op één podium. Met optredens van The Shakers (Do You Remember), Hank The Knife & Jets (Guitar King), Erik Mesie (Stiekem gedanst), Aristakes en DJ Tom Blomberg belooft het een onvergetelijke avond te worden. Initiator en initiatiefnemer van de Arnhem TOP2000 Bob Roelofs vertelt over de totstandkoming van deze veelbelovende avond en wat we er van kunnen verwachten.

Arnhemse Muziekhelden

“Elk jaar zoeken we iets nieuws in de setting van de TOP2000. Het gevaarlijke van een evenement vind ik altijd als het elk jaar eigenlijk hetzelfde is.” Met deze gedachte is het programma van de Arnhem TOP2000 de afgelopen jaren steeds meer aangevuld. En hoe mooi dat ook is, “het Arnhemse toetje moet er wel in blijven”, volgens Bob. Om de link met Arnhem te behouden hebben in het verleden Erik Mesie en en Hank the Knife al eens opgetreden om aandacht te vragen voor de TOP2000 tijdens de stemperiode. Maar om dat echte Arnhemse gevoel te creëren wordt het dit jaar grootser aangepakt. Op woensdag 21 december worden alle Arnhemse muziekhelden opgetrommeld voor een spetterend concert in Luxor Live. “Wat is nou Arnhem in die TOP2000? Ja, dan moet je maar weer eens proberen een concert te gaan regelen. Er is vorig jaar een reünie concert geweest van The Shakers. Ja, daar komen een man of 200, 250 op af. Dus ik dacht dat moet ik anders doen, dat ga ik anders regelen.”.

programma

De truc bij een evenement als dit is volgens Bob om mensen te vinden die je willen sponsoren. “Ik dacht; ik ga in mijn netwerk mensen zoeken die allemaal vooraf kaarten willen kopen, dan snijdt het mes aan twee kanten, dan heb je dus en budget om die bands te betalen en je hebt al mensen binnen..” Binnen een week waren er genoeg sponsors die graag wilde bijdragen. “En dan is het alleen nog onderhandelen met de bands en zorgen dat je daaronder blijft. En nu hebben we volgens mij een prachtig programma in elkaar gezet.” Zo zal Tom blomberg, wie altijd de rechterhand was van DJ Frits Spits op de radio, de avond als DJ aan elkaar draaien. Ook zal Erik Mesie te horen zijn met onder andere zijn hit ‘Stiekem gedanst’. Vervolgens zal Hank the Knife het podium betreden en zij zullen hun beroemde Guitar King ten gehore brengen, maar op welke manier is nog een verassing. “Hank the Knife heeft Guitar King al duizend keer gespeeld, maar het leuke is dat je nooit weet hoe hij het speelt. Er zit zo’n solo in voor een basgitaar en dat doet hij altijd op een andere manier. Dus het is altijd spannend hoe hij hem weer speelt”. Na Hank the Knife is het de beurt aan Aristakes: een rasentertainer uit de jaren ’80 die dit jaar heel bekend werd omdat hij NS stationspianist van 2016 is geworden. Daarna is het tijd voor de uitsmijter. Long Tall Ernie & The Shakers waren in de jaren ’70 dé band van de stad. Hoewel Long Tall Ernie inmiddels al is overleden, zullen Aristakes en de nieuwe zanger van The Shakers de bands nummer 1 hit ‘Do you Remember’ spelen.

Nostalgie

“Arnhem heeft zo’n uitgaanstraditie. Vroeger toen je uitging waren er gewoon veel meer live optredens en het was bijna onbetaalbaar om grote bands te hebben.” Dit verklaart waarschijnlijk ook waarom een hoop mensen dit concert zo leuk vinden. Iedereen heeft namelijk een nostalgisch gevoel bij deze muziek en dat is volgens Bob, ook voor hem zelf, een goede drijfveer. “In de jaren ‘80 heb ik Aristakes gezien, ik heb Hank the Knife gezien en Erik Mesie heb ik tig keer gezien. Maar ja… De tijdsgeest, jongeren gaan tegenwoordig gewoon graag naar een DJ, dat hoort er ook gewoon een beetje bij. Daarom is het ook leuk om dit soort dingen juist op dit moment te doen. Je moet dat niet doen ergens in het voorjaar, dit nostalgische gevoel hoort bij de TOP2000 sfeer. Daar kent iedereen het van, ook jongeren kennen een aantal nummers”.

Het Arnhemse tintje is samen met het nostalgische gevoel dus de magie van dit evenement. Het is dan ook om die magie niet verloren te laten gaan dat er geen vervolg zal komen van dit concert. “Het is maar eenmalig, ik ga het nooit meer nog een keer doen. Dit is speciaal. Hier moet je bij willen zijn, en die kans komt wat mij betreft niet meer. Ik heb er veel energie in zitten, krijg veel enthousiaste reacties, omdat het zo uniek is. Dat is de kracht van zoiets”.

Ook vindt hij het enorm speciaal dat Tom Blomberg er bij is. “In het verleden had je Radio 3. Toen had je nog geen Skyradio, Radio 538, en andere dingen. Samen met Frits spits was Tom Blomberg op Radio 3 de marktbepaler. Ze kwamen ook tussen 6 en 7 op elke dag, ja dáár hoorde je nieuwe platen hits. Echt ongelooflijk. Dus dat vind ik leuk. Om daar ja 20, 25 jaar later weer te horen hoe dat nu gaat”.

Voor wie?

Als je van live muziek houdt en met name van Arnhemse Live muziek, dan kun je 21 december maar het best in je agenda noteren. “Het wordt gewoon een gezellige avond waar veel mensen uit het uitgaansleven elkaar weer zullen ontmoeten. Dus ik verwacht dat aantal jongeren er niet zo heel veel zullen zijn, maar wie weet. Vinden die het ook heel erg leuk!” Het wordt een avond met Rock ’n Roll, prachtige ballads, meezingers, maar bovenal genieten.

Dankbaar

“Een van mijn motto’s is altijd, koester je herinneringen, dan leef je twee keer. Dat zal ongetwijfeld door meer mensen gezegd worden, maar het is zo. Ik koester al die momenten en nu is het mij gelukt om dit te realiseren. Het wordt gewoon een top avond!” Tot slot is Bob ook enorm dankbaar en blij met de inzet van zoveel mensen in de stad. “Dat vinden wij zo geweldig, dat we een evenement hebben georganiseerd, waarbij ook weer zoveel dingen in versnelling komen.”

Tot nu toe zijn er al 450 kaarten verkocht! Wil jij er ook bij zijn? TOP2000 Arnhemse muziekhelden – 21 december 21.00 – 23.30 uur – Tickets via luxorlive.nl

 

ah